Din Kompass

Fotreflexmassage

Om vi tittar på våra fötter, kan vi dela dem in i olika zoner och se kroppen som projiceras på / i våra fötter. Fotreflex zonterapi syftar till att ge en impuls till fotzonerna som står i förbindelse med de olika organen, nerverna och körtlarna. Så att det relevanta (sjukdom) organet kan återhämta sig, eller ett svagt organ kan stärka sig. Genom behandlingen kan störningar som bildats i kroppen elimineras, så att kroppen kan läka sig själv.

Fotreflex massage används ofta mot sömnstörningar, huvudvärk, muskel- och ledvärk, menstruationssmärta, kroniska besvär och mot stress och depression.

Fotreflexologi förutsätter att de olika organen, nerverna och körtlarna i kroppen är kopplade till vissa reflexområden på våra fötter genom energikanaler / nervbanor. Genom att massera dessa områden på ett speciellt sätt, kallat zonterapi. Kan symtom/besvär avhjälpas eller lindras på ett naturligt sätt. Massagen ger fullständig avkoppling, stimulerar blodcirkulationen, främjar upptaget av näringsämnen och avlägsnande av avfalls produkter och förbättrar nervfunktionerna.

Fotreflexmassage är lämplig för personer med spänning, huvudvärk,stress, trötthet, rygg- och nackproblem, hormonella besvär, matsmältningsbesvär etc.

En fotreflexologi massage kan också kombineras med en avslappningsmassage eller en varm stenmassage och sluter a pedikyr behandling.